woensdag 21 januari 2015

September 30 2014 Pup Roney, nu Rooney: Steelt ieders hart en bijzonder om te zien!September 30 2014 Pup Roney, nu Rooney: Steelt ieders hart en bijzonder om te zien!Rooney kwam met Bob en Marley van een chaotische zigeunerfamilie. Dat plus het verkassen daarna viel hem zwaar. Bij Paulien en Denijs, waar hij 10 dagen in opvang was, kwam hij binnen als razende roeltje: van hot naar her, rennend poepen en fanatiek uitbreker uit de tuin; eenmaal buiten wilde hij trouwens direct weer naar binnen. Ook in huis kwam hij waar hij wilde komen.
Hij was mager (broertje Bob nam zijn eten erbij). Maar na een paar dagen zagen we de echte Rooney: levendig, ondernemend, met een hele rustige kant en lief met andere honden, katten, kinderen.
Rooney woont nu driehoog in Amsterdam. Wel in een parkachtige omgeving, het Amsterdamse Bos vlakbij en vaak naar het weekendhuisje in Egmond. Het begin was zwaar, voor hem èn de baasjes: hij kwam 's nachts alleen tot rust op hun bed, was bang in de lift en zwaar onzindelijk. Weer van slag: geen hondenvriendjes meer en alles vreemd (zeker de nieuwe omgeving 's avonds buiten). Gelukkig vragen de baasjes advies. Hij wordt nu bv. 6 x per dag uitgelaten naar een vaste plek dichtbij huis en het wandelen staat los daarvan. En dat werkt! Hij slaapt de hele nacht lekker door in een bench op de slaapkamer, plast nog maar af en toe in huis, en is gehoorzaam, makkelijk en superlief. Hij is gek op zijn baasjes en zij op hem.
Loslaten buiten kan nog niet, want dan vertoont hij een enorm enthousiasme en speurzin. Ook de Martin Gaus-cursus is opgeschort. Na de 1e keer was hij volledig over de rooie. Te snel, te veel. Hij moet geestelijk en fysiek eerst op zijn pootjes komen en dat laatste ook letterlijk, want zijn achterpoten zijn te flexibel. Op een gladde ondergrond vouwen ze bijna dubbel en kan hij moeilijk afzetten. Hij heeft nu een vleesdieet met spieren en been ter versterking van spieren en gewrichten.


Rooney wil graag notencake van zijn vrouwtje

 Lekker bij het baasje

 Rooney gunt zijn speeltjes aan andere honden en Rafa waardeert dat zeer.

Niki en Rafa vinden het erg leuk bij Rooney thuis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten