vrijdag 23 januari 2015

December 5 2014 Last day in Boekarest: "Busy and blessing"


December 5 2014 Last day in Boekarest: "Busy and blessing"

Dat verzuchtte Carmen. We waren een groot deel van de dag in shelter Fundulea en dat is koud en slopend. We hebben contact gehad met de 'manager' Vaduva Georgiana, dieren gevoerd en geprobeerd een oplossing 'onze' 2 hondjes te vinden. We noemen ze Nicu en Catina; ze zijn broer en zus.
Alexandra, een jonge studente, die Carmen helpt, was mee. Dus met 4 mensen en tien grote tassen/pakken met voer/spullen naar Fundulea. Als we niks beters vinden, mogen de hondjes van Vaduva tijdelijk in een leeg kaal huis, dat bij het shelter staat.
In één vertrek daarvan woont een vrouw met honden en katten op in onze ogen middeleeuwse wijze. Zij zal ze dan wat verzorgen. We blijven zoeken naar een betere oplossing, maar dit is al beter dan in het shelter zelf.In het enige houtkachel- verwarmde kamertje!Voor je het shelter binnengaat, komen er tal van honden naar ons toe, die in het
open veld proberen te overleven. We hadden ook voor hen een heleboel voer.


Catina was al weer door de spijlen naar een andere kooi gekropen.


Nadat we Catina en Nicu al veel voer hadden gegeven, kwam de man van het shelter langs
met een kruiwagen met botten waar nog nauwelijks wat vleesachtigs aan zat. Catina en Nicu doken er toch boven op. Je ziet dat ze alles wat voer is heel snel moeten verorberen om anderen voor te zijn.

Dan de uitsmijter van de dag. We waren bij de dierenarts voor Betty (ontworming, laatste check en dergelijke), die meegaat naat Nederland. Prachtmensen. We raakten weer eens in gesprek en wat zei één van de dierenartsen: 'Na sterilisatie mogen de 2 hondjes de eerste nacht wel in mijn huis voor de nazorg. Helaas niet langer, want zij heeft al 15 honden thuis, maar toch!
Nog veel meer nieuws, maar dat komt nog als we thuis zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten