vrijdag 23 januari 2015

December 11 2014 Herder Jayli uit Hongarije is nu een Groningse boerenmeid.


December 11 2014 Herder Jayli uit Hongarije is nu een Groningse boerenmeid.Jayli, geboren in mei, was aangeschaft voor de kinderen, maar dan echt op zijn Hongaars. De pup zat meestal op een plaatsje van 2 bij 2 en er werd modelgedrag verwacht zonder enige opvoeding. Dus vonden ze Jayli te wild tegen dekinderen en zou ze weer gedumpt worden, zoals hun vorige honden. En het laat deze mensen volkomen onverschillig of de dieren dan in ellende belanden of per ongeluk een dierenvriend tegen het lijf lopen.

Jayli had geluk, omdat Ingrid en Peter (die we dit jaar al vaker met een hond hielpen, samen met Maureen) haar opnamen. Samen met Janny kwam ze afgelopen weekend naar Nederland. En nu al is ze geadopteerd op een boerderij net buiten het Groningse Westerwijtwerd. Wij denken: een droomplek. Geweldige mensen die eerbied voor de natuur hebben. Mensen die nooit een dier weg zullen doen, ook niet als het in de laatste levensfase met ziekte veel werk en geduld met zich meebrengt. Ook mensen die een dier kunnen opvoeden.

Jayli is gisteren gehaald en het gaat geweldig, mailden ze vanochtend. In de auto kregen de nieuwe baasjes al likken en ze vindt het leuk om bij de grote vlaamse reus (in een prachtig hok vol heerlijk stro in de bijkeuken) te liggen. Dus daar ligt nu ook maar een deken voor haar.
Met hun zoon, zijn vriendin en hun herder Diesel ging het ook direct heel leuk. Vanmorgen lag ze lekker naast Klaaske bij de computer. Ze eet en drinkt en piest en poept goed. Wat willen we nog meer?

Hans en Klaaske, bedankt!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten