woensdag 21 januari 2015

Oktober 9 2014 Tootsie en Mika uit Hongarije komen ter adoptie Zie ook: Ter AdoptieOktober 9 2014 Tootsie en Mika uit Hongarije komen ter adoptie
Zie ook: Ter AdoptieTootsy:
Tootsy is een leuke aanhankelijk staande hond teefje van 2 jaar oud. Ze is graag bij de mensen en vindt het ook prima om mee te gaan in de auto. Wandelen vindt ze leuk en ze loopt goed aan de lijn maar is wel echt een jachthond dus het loslopen zal echt geoefend moeten worden.
Tootsy is in Hongarije vlakbij het huis van Ingrid en Peter in het bos uitgezet. Liep ontredderd
rond en durfde niet te komen. Ze voerden haar en na een aantal dagen toen het verschrikkelijk noodweer was gaf ze het op en kroop op haar buikje naar Ingrid voor redding. Ze kon niet meer. Ze was mager en ze zijn meteen met haar naar dierenarts gegaan. Ze bleek ook nog beginnend zwanger en is 2 dagen later gesteriliseerd, 13 pups weggehaald. Ze had zo een zwangerschap nooit kunnen voldragen. Ze heeft zo te zien al eens eerder pups gehad in haar jonge leven die een behoorlijke aanslag op haar lijf zijn geweest. Ze is een ontzettend lieve en aanhankelijke hond. De eerste tijd had ze moeite met alleen zijn maar inmiddels kan ze een paar uur in de bench alleen thuis zijn. Maar het zal na adoptie ongetwijfeld opnieuw moeten worden opge-bouwd. We zoeken liefdevolle rustige consquente baasjes die deze rescue verder kunnen doen opbloeien. In opvang bij Ingrid en Peter wordt ze al steeds speelser en krijgt ze steeds meer zelfvertrouwen.  
Mika:
Vrolijk, dartel en ongecompliceerd meisje van een half jaar oud. Vindt alles leuk en gaat ook
graag mee in de auto en huppelt blij mee door de stad. Mika is een dondersteen maar ook erg lief. Een echte terrier dus ze kan al heel goed muizen vangen en graven is ook erg leuk, voor haar opvangvrouwtje en de tuin wat minder.
In Hongarije in het bos met geen huizen in de buurt gevonden. Duidelijk uit de auto gezet maar liep er waarschijnlijk nog niet lang want lijkt er geen trauma van te hebben. Wil graag kennismaken met kindjes dus mogelijk is ze de eerste levensmaanden in een kindergezin
geweest. Ze verblijft nu bij haar Nederlandse redders die in Hongarije wonen en komt deze
maand naar Nederland in de hoop een leuk gezin te vinden. Mika slaapt in de bench en kan ook prima even alleen zijn dan. Ze zit nu in een grote roedel maar kan waarschijnlijk prima als hond alleen. Mika wordt naar schatting een kleine middelmaat. Ze is nu met 6 maanden 41cm en weegt 9 kilo en zal niet veel meer groeien. Geen opmerkingen:

Een reactie posten