donderdag 22 januari 2015

Oktober 13 2014 Twee dagen huisbezoek na een super succesvolle open dag bij Dierenarts Glas in Diever.


Oktober 13 2014 Twee dagen huisbezoek na een super succesvolle open dag bij Dierenarts Glas in Diever.
Twee weken geleden brachten we 5 honden uit het vlak bij Gibraltar gelegen asiel La Linea van Peter Koekebakker van Schiphol naar Maureen in Smilde. Met nog een paar honden kon men op 4 oktober, Dierendag, met hen kennismaken op de open dag van Dierenartspraktijk Glas in Diever. Een supersucces! Alle honden zijn geadopteerd (8 in totaal). Zelfs Pelle die al lang in Nederland was, maar door enorme pech meerdere malen teruggebracht werd. Wij denken nog steeds dat het niet aan Pelle lag. De laatste keer sloeg alles: hij kwam alsnog terug na een heerlijke week, omdat meneer toch geen hond met zulke kromme pootjes wenste, terwijl mevrouw en de kinderen al stapel op hem waren en hij op hen. Overigens zijn de kromme pootjes op een foto door de dierenarts kerngezond bevonden. Maar deze keer denken wij dat Pelle een hoofdprijs krijgt.


We deden woensdag en donderdag 5 huisbezoeken, waaronder dus voor Pelle. Dit zijn mensen die een dier uit liefde nemen. En dat is dit zeer enthousiaste, aanhankelijke dier waard! We kijken met spanning uit naar de eerste berichten. De andere huisbezoeken betroffen pup Diever (ja, genoemd naar het dorp van de Open Dierendag!) en 3 honden die al jaren in het asiel zaten: Bona van 4, Safie van 4 en ook Puckie (Nootje) van 8 mag na vele zware asieljaren gaan genieten van aandacht en knuffels! Alle 3 hebben een fijn huisje. Van de baasjes van Safie en Bona kregen we al leuke berichten van de eerste nacht. Bij Safie ging alles perfect op een drol in de kamer na. Ze sliep heerlijk in de bench op de slaapkamer bij de baasjes. En Bona heeft al een nieuwe gewoonte: als het vrouwtje kookt, er dicht bij liggen in de keuken, want eten is favoriet, schrijven ze. Bona had een heerlijke nacht op de bank, terwijl het baasje erbij lag. Zo voorkom dat je het dier zich onveilig voelt en bevorder je een goed begin. Altijd weer zien we hoe goed dat werkt. Na jaren asiel (geen lijn gewend dus en maar heel weinig keertjes uit je hok) al zo aan de wandel en spelen enz. De baasje van Safie zeggen ’reuzeblij’ te zijn en op Bona is de familie ‘helemaal verzot’.


Safie wordt opgehaald door haar nieuwe baasjes
Hulde aan Maureen die ook oudere dieren, die al jaren in het asiel in Spanje zitten, in opvang neemt.
Hulde aan de Dierenartsenpraktijk die via hun Open Dag al voor de 2e keer deze dieren een mandje voor het leven bezorgen.

Hulde aan adoptanten die kiezen voor een (ouder) dier dat snakt naar een knuffel en een eigen plek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten