woensdag 21 januari 2015

Oktober 3 2014 EINDVERSLAG STERILISATIEMARATHON HUEDIN –Oktober 3 2014 EINDVERSLAG STERILISATIEMARATHON HUEDIN – Dit keer zijn we erin geslaagd om 312 dieren te steriliseren: 278 honden en 34 katten.
Een goed resultaat van de driedaagse sterilisatiemarathon in de plaats Huedin. Natuurlijk
hebben we alle honden ook meteen voorzien van een microchip.
We zagen in Huedin niet alleen veel zwerfhonden op straat , maar ook honden, met een eigenaar, die vrij op straat leven.Het was dus een goede zaak dat we dit keer actief waren in deze plaats. 


Dankzij onze promotie voorafgaande aan de marathon hebben veel eigenaren telefonisch een afspraak gemaakt om hun hond te laten ophalen door een vrijwilliger. Maar de meeste
honden hebben we zelf opgehaald en daarvoor gingen we van deur tot deur om met de
mensen in gesprek te gaan.
Natuurlijk hebben we meer gedaan dan alleen steriliseren en microchippen.
We hebben diverse vachten geknipt, teken verwijderd, nagels geknipt, halsbanden vervangen, etc. En als het kon spraken we met de eigenaar ook over de leefomstandigheden van de hond en hoe deze eenvoudig te verbeteren zijn .
Gelukkig hebben we veel eigenaren gezien die oprecht begaan waren met hun hond of kat.
In deze plaats heerst toch al een andere mentaliteit
dan we in de vorige marathons, met name op het platteland, gezien hebben. Ook de gemeente heeft geprobeerd ons zo veel mogelijk te helpen. Het was voor het eerst dat we de burgemeester niet hoefde te overtuigen over de noodzaak van onze komst. In sommige
plaatsen wilde men niet eens met ons praten over een mogelijke marathon.
Tenslotte willen we iedereen bedanken die geholpen heeft om onze marathon mogelijk te maken. De hulp uit Nederland, België en Duitsland is een noodzaak om dit werk in Roemenië voort te zetten. Nog even willen we apart vermelden dat de twee dierenartsen met hun assistenten en natuurlijk het hele vrijwilligersteam van NUCA weer opnieuw een geweldige klus hebben geklaard. Zoals wij in Nederland zeggen: PETJE AF VOOR JULLIE !!!!
Esperanza Hoop voor Honden heeft deze sterilisatiemarathon medegefinancierd evenals de vorige.
Zie voor alle foto’s de Facebookpagina van Zwerfhonden Roemenie, klik op Eindverslag…
Geen opmerkingen:

Een reactie posten