donderdag 22 januari 2015

November 23 2014 Druk, druk, druk


November 23 2014  Druk, druk, druk Weinig op de site deze week door heel veel dieren- en andere dingen en de voorbereiding van de Roemeniëreis van 25 november – 5 december. Afgelopen zondag bv. waren we eerst in Oldebroek om allemaal dierenspullen te halen van een oudere dame die haar laatste hondje had moeten laten inslapen, en dat na een leven vol met honden. Grote benches en vele andere zaken hebben een goede nieuwe bestemming gevonden bij Maureen in Smilde.
Daarna door naar Utrecht naar het zwerdierensyposium in de faculteit Diergeneeskunde van RU. 
Gelukkig was het de reis en de lange, vermoeiende dag waard. Veel informatie over de situatie in Spanje, in Roemenië (precies de 2 landen waar Esperanza actief is), nuttige info over wetswijzigingen nieuwe regelgeving voor adopterende stichtingen en cijfers en (drog)redenen over import van buitenlandse honden.
Eén van de sprekers was Fermin Perez, president van Scooby, een enorm asiel voor alle soorten dieren, maar vooral galgo’s. Door hen zijn de gruwelijkheden rond de galgo’s (de Spaanse Greyhound) meer en meer openbaar geworden. Galgo’s worden voor racewedstrijden en jacht gebruikt en vervolgens op
gruwelijke wijze gedumpt. Onvoorstelbaar dat een oud EU-land als Spanje nog steeds de ergste vormen van dierenmarteling (de beelden zijn te gruwelijk om te zien) ongestraft laat.
De enige weg is volgens Scooby ‘samenwerking met de vijand’ oftewel alle jagersclubs. En de resultaten beginnen te komen. Bv. de second chance-actie: voor € 50 kunnen jagers de galgo’s bij Scooby brengeni.p.v. ze dood te martelen. Hierdoor is het aantal ophangingen duidelijk afgenomen.

Verdere veranderingen in Spanje die hij signaleerde is dat het met probleem met katten groter aan worden is dan het probleem met honden en dat er steeds meer problemen met paarden komen.
Ofwel: met ‘pets’ gaat het stapje voor stapje vooruit, maar met ‘working animals’ is het probleem heel groot. En de terugkeer i.v.m. de crisis van immigranten naar hun land betekent veel achtergelaten en aan hun lot overgelaten dieren. Overigens is de mentaliteit in het Zuiden en op het platteland
duidelijk erger dan in het Noorden en de steden. Als iemand iets mankeert, is het heel gewoon dat het eerste advies van de huisarts is om huisdieren weg te doen.
Maar doorzetten loont. Er is nu een groepje politiemensen die voor dieren gaan (Scooby’s advocaat helpt hen), de eerste veroordelingen met boetes/straffen voor dierenmishandeling zijn er en er isinmiddels een groepje parlementariërs voor dieren. Hieronder Ferrmin Perez van Scooby


Geen opmerkingen:

Een reactie posten