vrijdag 23 januari 2015

December 3 2014 Het zijn er zo oneindig veel. Het is loodzwaar voor de dieren.


December 3 2014 Het zijn er zo oneindig veel. Het is loodzwaar voor de dieren.

Met Carmen naar shelter Fundulea, 30 km buiten Boekarest. Vorig jaar werden duizenden honden in Boekarest wreed afgeslacht. Carmen en vele anderen hebben toen de zwerfdieren in de stad, die zij al jaren zo goed, zo kwaad proberen te voeren, met hulp van de organisatie Four Paws naar een plek buiten de stad gebracht. Sommigen naar shelter Fundulea, anderen zwerven daar in de buurt.

Zo'n 500 honden zitten in kale, smerige door wat ijzerdraad gescheiden ruimtes. Ratten, drek, sneeuwsmurrie. Een ijzige wind, sneeuw en ijsregen. Het was moeilijk op de been te blijven. Dedieren hebben het ijskoud, komen er nooit uit en krijgen veel te weinig en te slecht voer.Velen sterven. Pups overleven de winter niet.
Carmen gaat er eens per week met de bus naar toe (moet dan nog 45 minuten lopen) met eten voor"haar" honden. Natuurlijk krijgen de dieren ernaast ook wat. Het is hartverscheurend. Alle honden willen eten en naar je toe. Twee graatmagere kleintjes wrongen zich met alle macht door de spijlen naar ons toe. Michiel moest ze terugduwen, ze zouden ziek kunnen zijn. Vreselijk. Hij heeft nu besloten ze te helpen cq. te redden.

Carmen heeft een pan met gekookte rijst en kip mee. En lever,
waarin zij medicatie voor haar honden stopt. Haar honden hebben zelfs een kleedje in hun hokje.


Sommige honden hebben niemand en niks


We voeren ook veel honden in het veld erbuiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten