vrijdag 26 september 2014

Mei 7 2014 Kenzo krijgt liefde, beweging en discipline, de gouden trits.Mei 7 2014 Kenzo krijgt liefde, beweging en discipline, de gouden trits.
Vaak hebben dieren ondanks hun beroerde verleden een grote ontvankelijkheid en weerbaarheid. Krijgen ze dan die gouden trits van een baasje dat zich ook nog verdiept in honden heeft, dan zie je wat er mogelijk is. Helaas moeten ze vaak voldoen aan menselijke verwachtingen en patronen en wordt hun eigenheid onvoldoende gerespecteerd. Zo niet bij Manon, die deze prachtige grote herder (Max uit Hongarije) beslist, maar met geduld en liefde de goede kant op stuurt. En binnenkort krijgt hij ook nog een training om te leren dat hij bij andere honden ook rustiger kan zijn. Want dat is zo moeilijk, als je overloopt van energie. Speeltjes betekenen voor Kenzo niet alleen spel, maar ook houvast bij spanning of onzekerheid. Die geeft hij niet af en bij de wandelingen gaat de bal in de bek mee.

Het resultaat van dit alles in nog geen anderhalve maand: een enorme knuffelbeer, superlief voor jong en oud, vriend van de 2 andere honden Borka en Indy, onvermoeibaar speler en zwemmer, kan al alleen thuis zijn met de andere honden, komt als hij geroepen wordt en ga zo maar door. Kortom: een superhond en een superbaasje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten