vrijdag 26 september 2014

Mei 30 2014 Tessa van Schiphol gehaaldMei 30 2014 Tessa van Schiphol gehaald

Een van onze activiteiten is het halen van honden van Schiphol om hen naar de opvang te brengen. Maureen had weer plek en Sphoek (een adoptie-organisatie, die voor refugio’s in de buurt van Alicante werkt) was aan de beurt. Het was Tessa.
Honden komen heel verschillend uit de bench na een vlucht. Zij zitten in het ruim onder de cockpit in een ruimte die dezelfde temperatuur heeft als in de cabine. Stijgen en dalen en motorlawaai maakt een hond bang. Maar sommigen stappen op de liuchthaven uit de bench alsof er niets aan de hand is.
Niet Tessa.
Op de knieën voor de bench zijn we zeker een kwartier bezig geweest met Farmfood trainertjes (koekjes van runderhuis) haar eruit te krijgen. Pootje voor pootje en pas toen ze met de laatste teen de bench nog vasthield bij het uitrekken naar mijn hand, kon ik voorzichtig de riem aan haar halsband vastmaken om ontsnapping te voorkomen.Buiten gewandeld op de grasstrook naast P2 (één van de parkeergarages) snuffelde ze heel veel, maar ze ontlastte zich niet en ze maakte niet echt contact. In de auto hebben we haar in een bench gedaan en ze is braaf gaan liggen. Twee uur rijden naar Drenthe.


Bij Maureen in de tuin moest ze even acclimatiseren, maar toen ging ze los, daarna ging ze rondjes rennen in de tuin, de stress afschudden en maakte ze contact. 
Heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten