vrijdag 26 september 2014

Mei 11 2014 Toch een happy end voor Ellio, nu Skippy


Mei 11 2014 Toch een happy end voor Ellio, nu Skippy

Toch een happy end voor Ellio, nu Skippy, na een bewogen leven en veel omzwervingen?

Daar lijkt het echt op. Rocio en Paco troffen hem doodsbang aan. Een lijf vol hagel en lopend op 3 poten (een aangeboren afwijking die nu helaas niet meer verholpen kan worden). Ze namen hem mee naar huis in Granada. Hij durfde geen deur door, geen drempel over. Met veel geduld, liefde èn deskundige therapie door Paco (hondengedragstherapeut) werd hij een blije hond die eind mei 2013 werd geadopteerd
in Drenthe op een prachtige, kleinschalige zorgboerderij. Er waren een paar andere honden, geiten, paarden,pluimvee. Hij was toen ongeveer een jaar en leek heel gelukkig, speelde en rende en was lief voor kind en volwassene. 

Tot …….hij blaffend te keer ging tegen alle mensen en naar alle dieren sprong en hapte, ook naar de paarden! De boel was ontspoord. De analyse: teveel vrijheid en teveel baasjes. Gelukkig kreeg hij snel een nieuw thuis bij een jong stel met veel inzicht in dieren. Ze denken dat hij erg onzeker was. En honden die te weinig (eenduidige) of onjuiste sturing krijgen, nemen vaak zelf het voortouw, op hun manier natuurlijk.
 
De nieuwe baasjes gaan weer met hem op cursus en zijn consequent in verbieden of negeren, bij ongewenst gedrag, bv. jaloezie of aandacht claimen (andere dieren die aandacht krijgen wegdrukken, aanstaren of zelfs de lip optrekken). En Skippy is intelligent en leert snel. Hij is nu, na 2 maanden, veel rustiger geworden, stoeit met de poes en is innig bevriend met hondenmaatje Angel van 8 jaar. Ze zijnheel blij met hem.

Een goed en liefdevol bedoelde, maar verkeerde aanpak kan verregaande gevolgen hebben. En vaak is het dier de dupe, krijgt de schuld. Skippy’s vorige baasje zag gelukkig zelf in dat tijdig herplaatsen beter was voor iedereen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten